Valg af materialer

Pocketspring - Generel hårdhed

Alle Sund Søvns boks- og springmadrasser er produceret med 7 pocket spring komfortzoner. Med flere zoner tilpasser madrasser sig din kropsvægt og du ligger vandret med din rygsøjle. Bemærk; hos Sund Søvn anvender vi ingen Bonnoell-fjedre i vores madrasser. 

​Pære eller bananer! Bonnell eller Pocketspring? Du kan ikke sammenligne pære og bananer og heller ikke bonnell og pocketspring? Sammenlign kun pocketspring med pocketspring. Bonnell kan ikke tilpasse sig kroppen og kan desuden knirke. 

Komfortzoner? Hvor mange komfortzoner har madrassen? 1, 3, 5 eller 7. 1 el 3 er for lidt. Sund Søvn hLatex - Komfort og ventilationar 7 zoner. 5-7 zoner sikre at fjedrene tilpasser sig vægten af din krop.

Latex - Komfort og ventilation

Latex som komfortmateriale er det populære og sunde madrasvalg. Foruden de synlige huller i madrassen er latexen perforeret af små luftbobler, som ventilerer din seng så kropsvarmen bliver ledt væk. Desuden giver den en blød komfort år efter år. En egenskab PUR-skum ikke kan matche.

             


Når du skal vælge madras, skal du overveje om du køber -

Latex eller purskum? Er madrassen polstret med purskum eller latex. Du kan kun sammenligne purskum med purskum og latex med latex. Latex koster ca det dobbelte af purskum, men latex er også et sikkert valg. Det er det bløde materiale oven på de faste fjedre, som holder formen år efter år. PUR-skum med for lav vægtfylde falder sammen med tiden. Mens PUR-skum med høj vægtfylde kan virke for hård. 

Tykkelse af polstring? Er polstringen så tynd, at du er tvunget til at købe en topmadras. Sund Søvn anvender 2 cm polstring i vores madrasser.

Latex? Latex er ikke bare latex. Der er både syntetisk latex og naturlatex. Naturlatex har en helt anden pris end syntetisk. Bemærk, hvor mange % latex og hvor mange cm der anvendes.  

Kokos - Hård komfort

Kokos er det faste naturmateriale i Sund Søvns madrasser. Til dig som vejer lidt mere eller bare ønsker en helt fast madras. 

             

Når du skal vælge madras, skal du overveje om du køber -

Mediun, blød eller hård. Sund Søvns madrasser er generelt en smule hårdere end markedet generelt. Dvs at vore bløde madras er blød/medium, mediummadrassen er medium/hård og den hårde med kokos er meget fast. 

Blød latex anbefales til helt lette kvinder under 60 kg og børn fra 8 - 13 år.

Medium latex anbefales til 90 % af vores kunder.  Med et komfortlag af latex på mediumhårde fjedre tilfredsstiller madrassen langt de flestes søvnbehov.  

Hård Kokos-latex er til de helt store mænd 110+ kg. Eller til dig der generelt ligger på ryggen eller maven og sover.  Sover du på siden/skulderen er dette ikke en madras for dig.

PUR-Skum - Prisvenlig

PUR-skum er det prisvenlige materiale, som anvendes som komfortmateriale i vores Posejdon- og Ados madrasser. Vores PUR-skum har en høj massefylde på 40 kg/m3. Det giver god støtte men også en høj hårdhed.

 Når du skal vælge madras, skal du overveje om du køber -

Kortsigtet eller langsigtet. PUR-skum er prisvenligt og er det rigtige valg til en gæsteseng, som en midlertidig løsning eller hvis man skal træffe et økonomisk valg. De fleste madrasser i midtergruppen af markedet for senge anvender PUR-skum. Men materialet har sine begrænsninger. Det ånder ikke og derfor kan fugten ikke kan komme væk på samme måde som med latex. 

Desuden betyder vægtfylden noget for søvnkvaliteten. Anvendes der skum med en vægtfylde på 20kg/m3 eller 40kg/m3?  Højere vægtfylde giver bedre støtte, men også en hårdere madras. Omvendt kan en lav vægtfylde ikke holde formen over tid og inden man ser sig om mærker hurtigt fjedrene igennem madrassen. 

Memoryskum - Støtte

Memoryskum har den egenskab at når du varmer madrassen op med din krop så synker madrassen ned der, hvor du ligger. Derved ligger din rygsøjle vandret og du får rigtig god støtte. Det kan være rigtig godt for folk med rygproblemer. Men for nogen føles det som om de ligger i en fordybning og at det kan være svært at vende sig om natten. Samtidig ventilere memoryskum ikke på samme måde som latex-madrasser og du kan få det for varmt.


Når du skal vælge madras, skal du overveje om du køber -

Fordi du har rygproblemer. Memoryskum er velegnet til folk med rygproblemer, da det giver en helt særlig støtte. Men med memoryskum er der og risiko for at du får det for varmt, da det ikke leder varmen væk på samme måde som latex. 

Desuden kan du opleve at du ligger i et hul og har svært ved at vende dig når du sover. 

Sund Søvn anbefaler at du først konsultere en kiropraktor eller ergoterapeut, hvis du har rygproblemer og overvejer at købe en madras af memoryskum.

Betræk - Ventilation

Sund Søvn anvender et syntetisk betræk med en struktur som sikre en god ventilering og ikke varmepåvirker søvnen.


Når du skal vælge madras, skal du overveje om du køber -

Design eller søvnkvalitet. Sund Søvn anvender polyester betræk med god ventilation. Bomuld føles umiddelbart som et mere komfortabelt materiale, men er også varmere.